X

PUUR Tendon (voorheen Puur Pees) (P)

€ 28,95
Op voorraad
SKU
PNPEE11028
Apple Pay

 


Deze informatie is voor de dierenbezitter en vervangt niet het advies van een dierenarts.


 


PUUR Pees


Voor soepele beweging. Geeft verlichting. Goed voor de pezen.


Samenstelling extract van Curcuma (Curcuma longa). Verdunde extracten van Gewone smeerwortel (Symphytum officinale), Heermoes (Equisetum arvense), Valkruid (Arnica montana) en Wijnruit (Ruta graveolens). Alcohol 21% v/v.


Dosering De optimale dosering is 1 - 2 x daags:


Paard 20 - 30 druppels Hond 10 - 15 druppels Kat 5 - 10 druppels


20 druppels is circa 1 ml. Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven.


Toediening Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, eventueel verdund met een beetje water. Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies.


Indien een dier het product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven.


Indien de kat de druppels niet accepteert, doe de druppels op een warm lepeltje en laat de alcohol uit het product verdampen. Geef het daarna verdund met wat water of melk met een spuitje rechtstreeks in de bek. Ook kunnen de druppels worden aangbracht op de bovenkant van het pootje, controleer wel of de kat de druppels van het pootje aflikt.


Adviezen voor gebruik Kijk goed naar de reactie van het dier. Geef de nodige rust, maar zorg ook voor beweging. Bij pijn bij het bewegen is het verstandig om regelmatig korte stukjes met het dier te gaan wandelen. Met name rechtlijnige bewegingen zijn goed om de gewrichten soepel te houden en banden en pezen te versterken. Abrupt stoppen en draaien, zoals bijvoorbeeld spelen met andere dieren moet worden voorkomen. Dit vormt een te grote belasting voor de spieren, pezen en gewrichten.


Behandelingsduur In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product.


Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering.


Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.


Bewaren Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20 C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.


Synergie en combinaties met andere PUUR Pees kan zonder problemen gecombineerd worden met reguliere medicatie. Gebruik, naast een gedoseerde beweging, PUUR MSM voor een goede conditie van de pezen. Voor verzorging van zwaarbelaste pezen, gewrichtskapsels en spieren kan PUUR Spieropbouw of Phytonics Muscle support gesupplementeerd worden. Als extra aanvulling kan PUUR Plus gegeven worden. Als natuurlijke rustgever tijdens de revalidatie kan PUUR Rust of Phytonics Strezz gegeven worden.


Contra-indicaties Gebruik tijdens de dracht en lactatie wordt ontraden.


Bijwerkingen Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.


Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.


Verpakkingsvorm 100 ml in glazen flesje met druppeldop in een doosje.


 


Over de bestanddelen:


Geelwortel (Curcuma) voor herstel na fysieke inspanning.


Gewone smeerwortel (Symphytum officinale) helpt bij het herstel na een sportblessure. Goed voor de peesaanhechtingen.


Heermoes (Equisetum arvense) de hoofdcomponent van heermoes is het kiezelzuur, dit is goed voor het peesweefsel. Het ondersteunt de stofwisseling.


Valkruid (Arnica montana) bevordert de doorbloeding, ondersteunt een snel herstel.


Wijnruit (Ruta graveolens) goed voor de spieren en pezen, beschermt de lichaamscellen.

PUUR Tendon (voorheen Puur Pees) (P)

Voor soepele beweging. Geeft verlichting. Goed voor de pezen
Meer informatie
Kleur Nvt
MPN PNPEE11028
Hoeveelheid grams -
Manufacturer Sectolin
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:PUUR Tendon (voorheen Puur Pees) (P)
Uw waardering
© 2006-2019 ALMAR vof Industrieweg 11A 7903 AH Hoogeveen | Nederland | Tel: 0528-267353 KvK: 04053617 | Btw nr: 8057.95.935.B01 | Bank:NL45 RABO 0306 7090 74