X

Hulp-Teugels

Hulp-Teugels

Hulpteugels worden gebruikt om een paard tijdens de training te verbeteren. Ook zijn er hulpteugels die slecht gedrag (zoals steigeren) corrigeren. Een hulpteugel moet altijd met beleid worden gebruikt en goed afgesteld en bevestigd zijn om effectief te zijn. Voor alle hulpteugels geldt dat de teugel de juiste maat heeft, als de inwerking van de teugel stopt op het moment dat het paard de gewenste houding aanneemt. Op deze manier is de ontspanning de beloning.

De martingaal voorkomt dat het paard het hoofd omhoog gooit en zich daarbij onttrekt aan de ruiterhand. Deze coorigeert het paard wanneer het wil steigeren. Als het paard het hoofd in de gewone houding houdt is de martingaal niet in werking.

De Thiedemann teugel is vooral nuttig als het paard het hoofd heel hoog houdt. De Thiedemann teugel treedt dan in werking en zorgt ervoor dat het paard het hoofd in een gewone houding houdt.
Het werkende deel zit met ringetjes en musketons aan de teugel bevestigd, waardoor de ruiterhand de inwerking be´nvloedt. Door de vaste bevestigingspunten wordt de be´nvloeding begrensd.

De slofteugel moedigt het paard aan het hoofd naar beneden te brengen, of kan zorgen voor een betere nageeflijkheid. Een slofteugel mag alleen door een ervaren ruiter gebruikt worden en alleen in combinatie met een gewone teugel. Er moet altijd een moment van ontspanning op de slofteugel kunnen komen als het paard het hoofd in de gewenste positie heeft. Een slofteugel is ook goed te gebruiken tijdens het longeren.

De Chambon dwingt het paard met het hoofd voorwaarts, waardoor het paard diep en onstpannen gaat lopen en waardoor het ruggebruik verbeterd wordt en de achterhand meer onder kan treden.
De Chambon werkt in achter de oren en in de mondhoeken en loopt tussen de voorbenen van het paard via het kopstuk naar de mond.

De Goque werkt op dezelfde manier als de Chambon. Bij de Goque wordt meer nageeflijkheid gevraagd doordat hij niet alleen tussen de benen via het kopstuk naar de mond loopt, maar via de bitringen weer terugloopt naar het stuk dat tussen de voorbenen zit.

De halsverlenger helpt bij paarden die te kort zijn in de hals of tegen de hand zijn. Zeer geschikt voor jonge paarden. De halsverlenger is elastisch en makkelijk verstelbaar.

De trainingsteugel/longeerhulpteugel is alleen te gebruiken tijdens het longeren en verbetert het ruggebruik en stimuleert de achterhand. De trainingsteugel is te gebruiken in verschillende stadia van de training, voor zowel jonge als ervaren paarden. Er zijn verschillende manieren van bevestigen en dus ook verschillende manieren van inwerken.

Ook de bijzetteugels zijn er in verschillende uitvoeringen. De bijzetteugels met een rubberen ring geven iets mee als het paard beweegt. De bijzetteugels met elastiek en katrol zorgt voor een constante druk op het bit en beperkt het paard niet in het buigen van de hals. De bijzetteugel bevorderen bij goed gebruik een correcte houding van het paard, in diverse vormen van de oprichting.

Producten 1-12 van 20

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
© 2006-2019 ALMAR vof Industrieweg 11A 7903 AH Hoogeveen | Nederland | Tel: 0528-267353 KvK: 04053617 | Btw nr: 8057.95.935.B01 | Bank:NL45 RABO 0306 7090 74