Trust Bitten

Trust Bitten

Een TRUST bit is helemaal handwerk. Alle componenten worden handmatig aan elkaar gelast en gepolijst. Door het sweet iron gedurende korte tijd te verhitten krijgt het de mooie diepblauwe kleur. De finishing touch: het inhameren van de maatstempel en de merknaam.


Materiaal, vorm en gewicht zijn belangrijk bij het maken van de keuze voor het juiste bit. TRUST besteedt veel aandacht aan deze punten bij de optimalisatie en ontwikkeling van de bitten. Alle bitten worden met de hand gemaakt. Hierdoor zijn de TRUST-bitten uniek en is de kwaliteitscontrole zeer hoog. Het meest opvallende is het gebruik van het blauw gevlamde ‘sweet iron’ voor de mondstukken gecombineerd met roestvrij staal. De anatomisch gevormde mondstukken zorgen voor een optimale ligging in de paardenmond. Belangrijk is ook het gewicht van een bit, het moet niet te licht en niet te zwaar zijn. Niet te dik en niet te dun.


Sweet iron ontwikkelt door contact met (lucht)vochtigheid oppervlakteroest die zoet smaakt en op een natuurlijke manier de speekselaanmaak stimuleert. Hierdoor zal het paard meer gaan schuimen wat zorgt voor een betere acceptatie van het bit. Dit roestproces (oxidatie) verandert de blauwe kleur van de TRUST-bitten in bruingrijs. Bij tijdelijk niet gebruiken van een sweet iron-bit kan zich een oranjebruin roestlaagje op het mondstuk vormen. Deze kan eenvoudig worden verwijderd door het bit af te nemen met een vochtige doek.

8 Items

per pagina
Aflopend sorteren
 1. Trust Sweet Iron-loose ring medium
  € 84,95
 2. Premiere ophaalbakstukken - Zwart
  € 12,95
 3. Pelhambit BR Apple Mouth rvs 18mm gebr.losse scharen 12,5 en 13,5
  Speciale prijs € 44,95 Normale prijs € 54,95
 4. BR dubbel gebroken pelhambit 18 mm
  € 52,95
 5. Trust Loose ring locked
  € 88,00
 6. Trust Loose ring slow twist
  € 67,00

8 Items

per pagina
Aflopend sorteren