Paarden Deken

Paarden Deken

Een winterdeken kan een paard zowel in de wei als op stal dragen. De dekens zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en kunnen al dan niet waterdicht zijn. Wanneer het paard de deken ook in de wei moet dragen is het aan te raden om een waterdichte deken te kopen.

Een eczeemdeken wordt gebruikt wanneer het paard last heeft van zomereczeem. Deze deken bedekt zoveel mogelijk huidoppervlak van het paard. Onder de buik zit een grote flap waardoor ook de buik beschermd is. De deken is van een lichte stof gemaakt zodat het paard hem ook op warme dagen kan dragen.

Na het rijden in de winter is het bij geschoren paarden verstandig om een uitrijdeken te gebruiken zodat de bilspieren en nieren niet te snel afkoelen. Uitrijdekens zijn er in meerdere varianten te verkrijgen, waterdichte uitrijdekens en uitrijdekens van fleece of wol zijn het meest gebruikt.

Als een paard na het rijden bezweet is, kun je hem een zweetdeken opleggen. Zweetdekens zijn meestal van wol of fleece gemaakt. Een voordeel van de zweetdeken is het hoge absorptievermogen; je paard wordt droog en het zweet komt als een natte laag bovenop de deken te liggen.

Vliegendekens zijn zeer dunne dekens met kleine gaatjes. Deze dekens worden met name in de zomer gebruikt bij paarden die zeer gevoelig of allergisch zijn voor vliegen. Sommige dekens zijn geschikt om paarden mee op de wei te zetten, andere zijn speciaal bedoeld voor tijdens het rijden

Er zijn enkele vuistregels om te zorgen dat een deken goed op het paard ligt: Maak de borstsluiting zo vast zodat er een handbreedte tussen de gesp en de borst past. Maak de kruissingels zo vast dat er een handbreedte tussen de singel en de buik past. Maak de bilkoorden vast, ook met een handbreedte tussenruimte tussen been en bilkoord. Als de singels en beenbanden goed op maat zijn gemaakt kan een deken niet opwaaien. Hierdoor vermindert de kans op natregenen en kan een paard tijdens het rollen niet met de benen in de deken blijven haken. 

Items 1-15 van 117

per pagina
Aflopend sorteren
 1. Bucas Freedom Turnout Medium 150 gr
  Speciale prijs € 114,95 Normale prijs € 129,50
 2. Imperial Riding Outdoordeken IRHSuper-dry 0gr Zwart
  Speciale prijs € 69,95 Normale prijs € 79,95
 3. Harry's Horse Staldeken Highliner 300gram Jet Black
  Speciale prijs € 69,95 Normale prijs € 84,95
 4. Harry's Horse Outdoordeken Thor 300 Ebony
  Speciale prijs € 69,95 Normale prijs € 89,95
 5. Harry's Horse Outdoordeken Thor Highneck 200 gram Jet Black
  Speciale prijs € 69,95 Normale prijs € 89,95
 6. Presteq Vliegendeken SmartProtection Grijs
  Speciale prijs € 119,95 Normale prijs € 139,95
 7. QHP Eczeem vliegendeken Licht grijs
  Speciale prijs € 64,95 Normale prijs € 79,95
 8. BR showdeken Ivory Coast
  € 69,95
 9. Harry's Horse Vliegendeken Mesh-Pro Belly SU21 True Blue
  Speciale prijs € 39,95 Normale prijs € 49,95
 10. Harry's Horse Mesh-Pro deken Blauw
  € 24,95

Items 1-15 van 117

per pagina
Aflopend sorteren