PUUR Onrust

Deze informatie is voor de dierenbezitter en vervangt niet het advies van een dierenarts.

 

PUUR Onrust

Bij nervositeit, onrust en prikkelbaarheid. Bij acute gebeurtenissen als vervoer, wedstrijd,

behandeling dierenarts. Paard: bij kijkerige paarden en bij behandeling hoefsmid.

 

Samenstelling verdunde extracten van Haver, Vleeskleurige passiebloem en Zilverlinde. Alcohol 35% v/v.

Dosering 1 - 2 x daags Paard 20 - 30 druppels Hond 10 - 15 druppels Kat 5 - 10 druppels 1 ml = 20 druppels

Bij paard of pony kunnen in acute stress-situaties ook 30 – 50 druppels in één keer toegediend worden.

Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven.

Toediening Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, eventueel verdund met een beetje water. Dit product kan ook door het voer worden gegeven of op een klein stukje lekkers.

Indien de kat de druppels niet accepteert, doe de druppels door het voer of op een warm lepeltje en laat de alcohol uit het product verdampen. Geef het daarna verdund met wat water of melk met een spuitje rechtstreeks in de bek. Ook kunnen de druppels aangebracht worden op de bovenkant van het pootje, controleer wel of de kat de druppels van het pootje aflikt.

Adviezen voor gebruik Niet overdoseren in verband met dopingcontrole (maximaal 10 ml per dag voor paard of pony). Als er tijdens de behandeling geen verbetering optreedt of de klachten zich blijven herhalen, doet u er goed aan uw dierenarts te raadplegen.

Behandelingsduur In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product.

Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering.

Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.

Bewaren Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20 C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.

Synergie en combinaties met andere producten Dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen. Gebruik in combinatie met PUUR Rust of Strezz van Phytonics.

Contra-indicaties Tijdens dracht en lactatie niet gebruiken.

Bijwerkingen Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.

Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.

Verpakkingsvorm 100 ml in glazen flesje met druppeldop in een doosje.

 

Over de bestanddelen:

Haver (Avena sativa) is een van oudsher het basisvoedsel in Noord-Europa, het is een warm en zoet smakend voedingsmiddel, ideaal voor een koud klimaat. Voor medicinale doeleinden gebruikt men meestal de hele plant, welke wordt verzameld als de korrels rijp zijn. Van oudsher schrijven natuurgenezers haver voor als versterkend middel bij nerveuze zwakte, vermoeidheid en slapeloosheid door opwinding.

Vleeskleurige passiebloem (Passiflora incarnata) Meer dan 200 jaar gebruiken mensen de passiebloem als een kalmerend middel om gespannen zenuwen tot rust te brengen. Vooral in de homeopathie is de passiebloem al heel lang populair, bijvoorbeeld om toe te passen bij slaapstoornissen

Zilverlinde Als inhoudsstoffen van Tilia tomentosa zijn beschreven flavonoïden, slijmstoffen, looistof, coumarine-derivaten, aminozuren en etherische olie. Tilia tomentosa voor rust, een middel zonder bijwerkingen.

Heermoes De hoofdcomponent van heermoes is het kiezelzuur, dit is goed voor het peesweefsel. Het ondersteunt de stofwisseling.

Valkruid (Arnica montana) bevordert de doorbloeding, ondersteunt een snel herstel.

Wijnruit (Ruta graveolens) goed voor de spieren en pezen, beschermt de lichaamscellen.

Op voorraad
SKU
PNONR11025
€ 24,95

PUUR Onrust 

Bij nervositeit, onrust en prikkelbaarheid. Bij acute gebeurtenissen als vervoer, wedstrijd, behandeling dierenarts. Paard: bij kijkerige paarden en bij behandeling hoefsmid.

Schrijf je eigen review
Je reviewed:PUUR Onrust
Jouw rating